Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Σχεδιάστηκε υποθαλάσσιο ξενοδοχείο στο Ντουμπάι



Όταν πρόκειται για εξωτικές σχεδιαστικές καινοτομίες, το Ντουμπάι καταφέρνει πάντα να έχει το πρώτο λόγο.


Το αστραφτερό εμιράτο κατέχει ήδη το τίτλο της πόλης με το υψηλότερο κτίριο στο κόσμο, το Burj Khalifa, ωστόσο φαίνεται πως δεν έχει σκοπό να σταματήσει με τις πρωτιές.

Μια ομάδα αρχιτεκτόνων έχει αναλάβει μια νέα πρόκληση και συγκεκριμένα την οικοδόμηση ενός «μισοβυθισμένου» ξενοδοχείου, με υποβρύχια δωμάτια, τα οποία θα προσφέρουν την εκπληκτική θέα της υποθαλάσσιας ζωής.

Το «Water Discus Hotel» αποτελεί ένα κτίριο σε σχήμα διαστημοπλοίου και το μισό του τμήμα είναι βυθισμένο μέσα στη θάλασσα. Οι σχεδιαστές της εταιρίας Deep Ocean Technology ευελπιστούν πως το ξενοδοχείο θα εκπληρώσει την επιθυμία των παραθεριστών να εξερευνήσουν τα βάθη των ωκεανών.

Το ξενοδοχείο θα αποτελείται από δύο μέρη, ένα υποθαλάσσιο και ένα πάνω από την επιφάνεια του νερού, τα οποία θα συνδέονται με τρία «πόδια» που θα περιέχουν ανελκυστήρες και σκάλες, μεταφέροντας τους επισκέπτες στο βυθό του νερού.

Το υποθαλάσσιο τμήμα θα βρίσκεται μέχρι και δέκα μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και θα αποτελείται από 21 υπερπολυτελή δωμάτια, καθώς και από ένα κέντρο κατάδυσης και ένα μπαρ.

Ένα ειδικό σύστημα καμερών θα επιτρέπει στους επισκέπτες να μεγεθύνουν τις εικόνες που βλέπουν από τα παράθυρα τους, χρησιμοποιώντας τη τεχνολογία της μικροφωτογραφίας.

Η κορυφή του κτιρίου είναι αρκετά ψηλό για να αντέχει σε τσουνάμι και πλημμύρες, ενώ το υποθαλάσσιο τμήμα θα ανεβαίνει αμέσως προς τα πάνω σε οποιαδήποτε περίπτωση κινδύνου.

Απολαύστε...





Δεν υπάρχουν σχόλια: