Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Ένα παράξενο «νεκροταφείο» για… άγκυρες!


Η πόλη Tavira είναι ένα πολυσύχναστο λιμάνι στην περιοχή Algarve της Πορτογαλίας, γνωστό για την αλιεία τόνου, που αποτελούσε πριν μερικά χρόνια τη βασική επαγγελματκή δραστηριότητα των ντόπιων.



Όταν, όμως, τα αποθέματα ψαριών μειώθηκαν αισθητά, οι περισσότεροι αλιείς εγκατέλειψαν τη δουλειά τους και στράφηκαν στον τουρισμό, ο οποίος είναι πλέον το κύριο επάγγλεμα των κατοίκων. Το μόνο που έμεινε να θυμίζει… τις καλές ψαριές άλλων εποχών είναι οι σκουριασμένες άγκυρες εν είδει ενός παράδοξου «νεκροταφείου» στην παραλία.

Πιο συγκεκριμένα, στην αμμώδη παραλία Barril, η οποία εκτείνεται αρκετά χιλιόμετρα κατά μήκος της πόλης, οι επισκέπτες μπορούν να δουν εκατοντάδες άγκυρες καρφωμένες στο έδαφος, σε ένα «Cemitério Das Âncoras» όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι ή αλλιώς «Νεκροταφείο για Άγκυρες»!

«Πάνω από 14 χιλιόμετρα παραλίας καλύπτονται από παλιές, σκουριασμένες άγκυρες, εις ανάμνησιν των ψαράδων τόνου της περιοχής, που «παρέδωσαν» κάποια στιγμή τα… όπλα τους!», λέει ένας κάτοικος και συμπληρώνει:

«Ξαπλωμένες όπως είναι στη λευκή άμμο υπενθυμίζουν σε όλους μας τις παλιές καλές εποχής της Τavira, όταν η αλιεία του τόνου ήταν ο βασικότερος πόρος ζωής για όλους…»! Και επιπλέον, το παράξενο αυτό «νεκροταφείο» είναι ένα σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο…








Πηγή : perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: