Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Τεράστια γυαλιά «αλλάζουν» χρώμα στη θάλασσα!


Το παράξενο γλυπτό που βλέπετε τοποθετήθηκε στην παραλία της πόλης Aarhus στη Δανία, προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα στον κόσμο να δει τη θάλασσα σε ένα άλλο χρώμα, στο έντονο ρόζ, καταγράφοντας παράλληλα τις αντιδράσεις…





Ο Ελβετός καλλιτέχνης Marc Moser βρήκε έναν πρωτότυπο τρόπο για να καλοσωρίσει το καλοκαίρι, τοποθετώντας ένα ζευγάρια τεράστια γυαλιά ηλίου με ροζ φακούς στην ακροθαλασσιά. Στη συνέχεια προσκάλεσε τους περαστικούς να ρίξουν μια ματιά προς τη θάλασσα.


Το απέραντο γαλάζιο -και κατ’ επέκταση ό,τι υπήρχε μέσα σε αυτό- χρωματίστηκε ροζ, δίνοντας μια άλλη… προοπτική στο γνωστό βαθύ μπλε θαλασσινό τοπίο. Με τον έξυπνο τίτλο «Sea Pink» («Ροζ Θάλασσα»), ο καλλιτέχνης κάνει ένα λογοπαίγνιο με το «See Pink» («Δες Ροζ»), χρησιμοποιώντας τα γυαλιά ως εργαλείο του.


«Οι αντιδράσεις του κόσμου ποικίλλουν», λέει ο καλλιτέχνης και συμπληρώνει: «Είναι ασυνήθιστο κάτι τέτοιο. Το γαλάζιο κυριαρχεί στο τοπίο και το ροζ φαντάζει αταίριαστο εδώ. Όμως, έχει κι αυτό την ομορφιά του. Άλλωστε, το ροζ είναι ένα χρώμα που φτιάχνει έτσι ή αλλιώς τη διάθεση και ταιριάζει και στο καλοκαίρι»!


Δεν υπάρχουν σχόλια: