Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012

Το «Μουσείο της Κακιάς Ώρας»…


Θυμάστε όλες αυτές τις ζωγραφιές που κάναμε μικροί και τις θαυμάζαμε σαν να ήταν κάποιο σπουδαίο έργο τέχνης; Κάτι τέτοιες (και χειρότερες μη σας πω!) θα δείτε όποτε σας δοθεί η ευκαιρία να βρεθείτε στο περίφημο Museum of Bad Art (ΜΟΒΑ) στη Νέα Υόρκη.«Την ώρα που τα περισσότερα μουσεία και οι γκαλερί του κόσμου αναζητούν αριστουργήματα, το ΜΟΒΑ κάνει ακριβώς το αντίθετο», λέει ο ιδρυτής του Scott Wilson. Και δεν έχει άδικο! Τα χειρότερα πορτρέτα, αφηρημένα τοπία αλλά και τα πιο κακότεχνα έργα τέχνης και οι ατάλαντοι καλλιτέχνες έχουν μια θέση εδώ.


Το παράξενο αυτό μουσείο άνοιξε τις πόρτες του για πρώτη φορά το 1993 και κάνει θραύση τόσο ανάμεσα σε αυτούς που μισούν αλλά και σε αυτούς που αγαπούν την «κακή τέχνη»! Γιατί στην περίπτωση του ΜΟΒΑ ένα από τα δύο συμβαίνει με τους επισκέπτες του.
«Οι περισσότεροι έρχονται από περιέργεια, ενώ κάποιοι βρίσκουν αρκετά ενδιαφέροντα τα εκθέματά μας. Πάντως όπως και να έχει το πράγμα, το μουσείο έχει επιτελέσει το σκοπό του, που δεν είναι άλλος από την ανάδειξη έργων με ατέλειες αλλά καθόλου αδιάφορων», λέει ο Scott.


Πηγή : perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: