Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Η Disney φέρνει την επανάσταση στην τεχνολογία αφής - Video


Μπορεί να την έχουμε ταυτίσει με τις αγαπημένες ταινίες των παιδικών μας χρόνων, ωστόσο, αυτή τη φορά η Disney έχει βαλθεί να μας κερδίσει με μια επαναστατική τεχνολογία που ετοιμάζει.



Ερευνητές από τη Disney Research σε συνεργασία με το Carnegie Mellon University αποφάσισαν να πάνε την οθόνης αφής πολλά βήματα πιο μπροστά, παρουσιάζοντας μια νέα τεχνολογία ανίχνευσης, τη Disney Touche, η οποία δεν περιορίζεται στο να αναγνωρίζει μόνο το αν την αγγίζει το δάκτυλο του χρήστη ή όχι.

Αντίθετα, αξιοποιώντας ειδικούς αισθητήρες, αναγνωρίζει περισσότερες κινήσεις πέραν των δύο «Αγγίζω», «δεν αγγίζω», αλλά και με πόσα δάκτυλα πιάνει ο χρήστης για παράδειγμα το Smartphone του.

Επιπλέον, δε λειτουργεί μόνο στις κλασικές οθόνες αφής, αλλά μπορεί να αναγνωρίζει κινήσεις που γίνονται και σε πραγματικά αντικείμενα, όπως το τραπέζι ή το πόμολο ή και σε άλλες επιφάνειες που μέχρι πρότινος θα ήταν αδύνατο κάτι τέτοιο, όπως το ανθρώπινο σώμα και το νερό.

Η Disney σκοπεύει να αξιοποιήσει την τεχνολογία Touche, της οποίας μια πρώτη γεύση μπορείς να πάρεις στο βίντεο, προκειμένου να απλοποιήσει ένα σωρό καθημερινές δραστηριότητες μας.

Για παράδειγμα θα μπορούμε να χειριζόμαστε εξ αποστάσεως ένα φορητό στερεοφωνικό με κινήσεις επάνω στο σώμα μας ή να ανοίγει η τηλεόραση μόλις καθόμαστε στον καναπέ.





Πηγή : e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: