Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Πουλάνε τις ολυμπιακές δάδες στο eBay


Μέχρι και τις 100 χιλ. λίρες έφτασαν οι προσφορές

Μία μόλις μέρα μετά την έναρξη του ταξιδιού της Ιερής Φλόγας επί βρετανικού εδάφους, οι λαμπαδηδρόμοι προσπαθούν να ξεπουλήσουν τις ολυμπιακές τους δάδες στο eBay!

«Πόσο να πιάνει άραγε ένα κομμάτι ολυμπιακής ιστορίας;», γράφει με αρκετή δόση ειρωνείας η βρετανική εφημερίδα Daily Mail στο σχετικό της δημοσίευμα. Στο eBay, πιάνει μέχρι και 100.000 λίρες.

Για τους 8.000 Βρετανούς λαμπαδηδρόμους, οι οποίοι επιλέχτηκαν για την κοινωνική τους προσφορά, η ολυμπιακή δάδα θα έπρεπε να αποτελεί ένα πολύτιμο “φυλακτό” που θα δείχνουν με περηφάνια στα εγγόνια τους.

Αντ’ αυτού, λίγες μόλις ώρες μετά την έναρξη της λαμπαδηδρομίας το Σάββατο στην Κορνουάλλη, τα ιερά σύμβολα εμφανίστηκαν προς πώληση στο site αγοραπωλησιών.

Μάλιστα, κάποιοι έσπευσαν να βάλουν τις δάδες τους σε αγγελία, πριν καν ολοκληρώσουν την μεταφορά της φλόγας, διευκρινίζοντας στους πιθανούς αγοραστές ότι η αποστολή θα γίνει «το συντομότερο δυνατόν».

Άλλοι πάλι, προσφέρουν μαζί με τη δάδα και τη στολή τους…




Σύμφωνα με την εφημερίδα, αναγνώστες βομβάρδισαν τη Daily Mail με μηνύματα αποδοκιμασίας για το περιστατικό, κάνοντας λόγο για υπέρτατη ασέβεια.


Ένας από τους λαμπαδηδρόμους – πωλητές, ονόματι Άντριου Μπελ (Andrew Bell), ο οποίος συμμετείχε στην λαμπαδηδρομία του Σαββάτου στην Κορνουάλλη, κατέβασε την αγγελία μετά τα αποδοκιμαστικά σχόλια που έλαβε.

Ο Μπελ, δήλωσε ότι κατανοεί τους ανθρώπους που θεωρούν την κίνησή του προσβλητική, αλλά τα χρήματα αυτά θα ήταν πολύ χρήσιμα για τον ίδιο και τη γυναίκα του, που έγιναν πρόσφατα γονείς.

«Επίσης, η δάδα είναι ένα μέτρο σχεδόν», πρόσθεσε. «Φαινότανε πολύ περίεργα πάνω από το τζάκι»!

Μα πείτε το από την αρχή κύριε Μπελ να σας καταλάβουμε! Άμα δεν ταίριαζε στο σπίτι σας καλά κάνατε και τη βγάλατε στο σφυρί την ολυμπιακή δάδα.


Πηγή : radar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: