Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Ποιος θαλάσσιος δολοφόνος; Γνωρίστε τη Florence, τον πρώτο vegeterian καρχαρία που τρώει αγγούρια, σέλινο και μπρόκολο


Αρνείται να φάει ψάρια και κλέβει μαρούλια και λάχανα από τον Molokai, τη θαλάσσια χελώνα που έχει για συγκάτοικο στο ενυδρείο.


Ένας καρχαρίας στο Birmingham National Sea Life Center φαίνεται να έχει διατροφικές συνήθειες που δεν ταιριάζουν στη φήμη του ως σαρκοβόρο. Η Florence, η οποία φτάνει το ένα μέτρο και ογδόντα εκατοστά σε μήκος, είναι είδος καρχαρία τροφού και ο πρώτος καρχαρίας στον κόσμο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως vegeterian. Οι άνθρωποι του θαλάσσιου πάρκου πρέπει να την ξεγελάσουν για καταναλώσει κρέας, κρύβοντας ψάρια μέσα σε μαρούλια, σέλινα και αγγούρια.


Χρειάζεται τις πρωτεΐνες, άρα φροντίζουν να κρύβουν τα ψάρια πολύ καλά γιατί αλλιώς η Florence συνειδητοποιεί τι είναι, αρνείται να το φάει και περιμένει τη vegeterian επιλογή. Και εάν δεν είναι ευχαριστημένη, χρησιμοποιεί συχνά τα κοφτερά, σε σχήμα πριονιού δόντια της για να φάει τα μαρούλια και τα λάχανα του Molokai, της θαλάσσιας χελώνας που ζει μαζί της στο στο ενυδρείο.

Η Florence έτρωγε κρέας παλαιότερα αλλά μετά από μια εγχείρηση το 2009 που πραγματοποιήθηκε για να βγάλουν έναν γάντζο από το σαγόνι της, σταμάτησε τελείως να καταναλώνει τη συνηθισμένη της λεία. Ο γάντζος ήταν εκεί για χρόνια και είχε σκουριάσει, πράγμα που την είχε αρρωστήσει.


Οι ειδικοί του θαλάσσιου κέντρου έχουν ξαναδεί καρχαρία να τρώει φυτά, βρύα συγκεκριμένα, αλλά κανένας καρχαρίας δεν έχει δείξει να προτιμά αποκλειστικά τα "λαχανικά". Η Florence είναι η πρώτη στην ιστορία και μοναδική.


Δεν υπάρχουν σχόλια: