Πέμπτη, 3 Μαΐου 2012

Gmail: Τώρα αυτόματη μετάφραση στα μηνύματα σου


Μια ιδιαίτερη χρηστική υπηρεσία ετοιμάζεται να εισάγει η Google στο Gmail της κι αυτή δεν είναι άλλη από την υπηρεσία αυτόματης μετάφρασης.


Από εδώ και στο εξής κάθε φορά που κάποιος χρήστης θα λαμβάνει κάποιο email, γραμμένο σε διαφορετική από τη μητρική του γλώσσα, θα μπορεί να πατάει την εντολή "Translate Message" (Μετάφραση Μηνύματος) που θα βρίσκει στο επάνω μέρος του μηνύματος κι επί τόπου θα γίνεται η μετάφρασή του.

Μάλιστα, υπάρχει η δυνατότητα ο χρήστης να έχει ορίσει εξ αρχής στο inbox του σε ποιά γλώσσα θα θέλει να γίνεται η μετάφραση των κειμένων, ώστε να μη χρειάζεται να το κάνει κάθε φορά. Φυσικά, όσοι δεν τη χρειάζονται, μπορούν να απενεργοποιήσουν την "Automatic Message Translation" υπηρεσία.

Η ανακοίνωση έγινε μέσα από το Official Gmail Blog και μαζί με αυτή ανακοινώθηκαν άλλα δύο πράγματα που θα ενδιαφέρουν τους Gmail χρήστες.

Το πρώτο είναι η δυνατότητα να βλέπει αμέσως τον αριθμό των μηνυμάτων που έχει στην καρτέλα του browser και το δεύτερο είναι το "Smart Mute" που πετάει έξω από το Inbox του χρήστη τα ενοχλητικά email.


Πηγή : e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: