Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Kαι τα μεγάλα δίκτυα κάνουν γκάφες (video)


“Ουδείς άσφαλτος” διακήρυσσε προ ετών γνωστή αοιδός, και από τη ρήση αυτή δεν μπορεί να αποκλειστεί ως φαίνεται ακόμη και το γνωστό για την εγκυρότητά του βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο ΒΒC...


Kατά τη διάρκεια παρουσίασης των δραματικών γεγονότων στη Συρία πριν μερικές ημέρες, το BBC News παρουσίασε σε γιγαντοοθόνη αντί για το γνωστό έμβλημα του ΟΗΕ (UN – United Nations) ένα έμβλημα με τα αρχικά UNSC, με το φακό να ζουμάρει την ώρα που η παρουσιάστρια αναφερόταν στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών (United Nations Security Council).

Ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση το αρκτικόλεξο UNSC σημαίνει... United Nations Space Command (Διαστημική Διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών), και προέρχεται από την πασίγνωστη σειρά βιντεοπαιχνιδιών επιστημονικής φαντασίας της Bungie Ηalo με ήρωα το ανδροειδές Master Chief! Ο Master Chief αντιμετωπίζει την εξωγήινη απειλή ονόματι Covenant για λογαριασμό του UNSC και στο διάβα του εξοντώνει χιλιάδες Covenant με όλους τους δυνατούς (και αδύνατους) τρόπους που θα έκαναν και τον Μπασάρ Αλ Άσαντ να λυσσάξει από τη ζήλια του.



Το BBC έσπευσε πάντως να αναγνωρίσει το λάθος του και να απολογηθεί στους τηλεθεατές.

“Το BBC News καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να εξασφαλιστεί η ακρίβεια όλων των εικόνων που μεταδίδονται, ωστόσο, σπανίως συμβαίνουν και λάθη. Δυστυχώς ένα λάθος λογότυπο χρησιμοποιήθηκε σε τμήμα μιας είδησης της περασμένης εβδομάδας κατα τη διάρκεια ενός δελτίου ειδήσεων. Ζητούμε συγγνώμη για τους τηλεθεατές για το λάθος, η εικόνα δε μεταδόθηκε στα επόμενα δελτία μας.”

Υπάρχουν και χειρότερα πάντως• υπενθυμίζεται ότι προ μηνών σκηνές από real time μάχες του βιντεοπαιχνιδιού ΑRMA ΙΙ παρουσιάστηκαν σαν... πραγματικά πλάνα από την κατάρριψη ενός ελικοπτέρου από τον IRA στο βρετανικό δίκτυο ITV...

YΓ. Οι πληροφορίες ότι οι Covenant στηρίζουν τη Δαμασκό στις προσπάθειες εξόντωσης των αντικαθεστωτικών ελέγχονται ως αναληθείς.

Το βίντεο: 



Δεν υπάρχουν σχόλια: