Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Το ίντερνετ ευνοεί τα sex toys


Εκρηκτική ανάπτυξη σημειώνει η αγορά των sex toys χάρη στη διακριτικότητα που προσφέρει η ανωνυμία του ίντερνετ.


Τα ερωτικά αξεσουάρ έχουν αναδειχθεί σε μερικά από τα δημοφιλέστερα gadget παγκοσμίως και ανταγωνίζονται σε πωλήσεις τα smartphones και τα tablets.

Σύμφωνα με στοιχεία της Βρετανικής αγοράς η αξία των ερωτικών αξεσουάρ που πωλήθηκε φέτος άγγιξε τις 250 εκατομμύρια λίρες (310 εκατομμύρια ευρώ).

Παρόμοια επιτυχία έχουν τα ερωτικά αξεσουάρ και στις ΗΠΑ όπου οι καταναλωτές έχουν ξοδέψει μέχρι σήμερα 386 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με το Scientific America.

Τα sex toys και η μεγάλη επιτυχία τους αποδεικνύει δύο πράγματα σύμφωνα με τους ειδικούς, την αύξηση της διείσδυσης του διαδικτύου και την βαθιά κρίση που έχει μπει η οικονομία.


Ένα ενδεχόμενο βαθύτερης κρίσης αναμένεται να εκτοξεύσει ακόμα πιο ψηλά τις πωλήσεις sex toys σύμφωνα με αναλυτές που εξηγούν ότι όταν η ανεργία χτυπάει κόκκινο και ο τραπεζικός λογαριασμός είναι άδειος, οι άνθρωποι ψυχαγωγούνται με δωρεάν πορνό στο ίντερνετ και χρήση των ανάλογων αξεσουάρ.

Η εκρηκτική ανάπτυξη των sex toys οφείλεται και σε έναν άλλο τομέα, την επικοινωνία των χρηστών μέσω forum όπου αποκαλύπτουν πτυχές της σεξουαλικής τους σόλο ζωής. Το ίδιο κάνουν και διάσημοι οι οποίοι μέσα από σειρές και ταινίες δεν φοβούνται να αποκαλύψουν ότι χρησιμοποιούν σεξουαλικά βοηθήματα.

Γυναίκες και άντρες χρησιμοποιούν κυρίως το διαδίκτυο για την αγορά των αξεσουάρ τους χάρη στην ανωνυμία που προσφέρει το συγκεκριμένο μέσο.

Η χρήση είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη σύμφωνα με έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας τον περασμένο Νοέμβριο.

Το 50% των Αμερικανίδων δήλωσε ότι διαθέτει δονητή ενώ το 70% των αντρών δήλωσε ότι δεν έχει πρόβλημα με τη χρήση παρόμοιων συσκευών στο κρεββάτι.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων πιστεύει ότι τα σεξουαλικά αντικείμενα αποτελούν έναν υγιή τρόπο να εκφράσουν οι γυναίκες τη σεξουαλική τους ορμή.


Δεν υπάρχουν σχόλια: