Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Ο Βούδας παίζει... πόκερ; - Video


Σκάνδαλο εντυπωσιακά μεγάλων διαστάσεων προκαλεί βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και δείχνει μία ομάδα βουδιστών μοναχών να πίνουν, να καπνίζουν και να παίζουν πόκερ σε πολυτελές ξενοδοχείο της Νότιας Κορέας.


Οι «άτακτοι» μοναχοί είναι μέλη του τάγματος Τζόγκυε, που έχει 10 εκατομμύρια ακόλουθους και είναι η μεγαλύτερη βουδιστική κοινότητα στη χώρα.

Αλάτι στην πληγή του τάγματος αποτελεί το γεγονός ότι το σκάνδαλο «εξερράγη» λίγες ημέρες πριν την επέτειο της γέννησης του Βούδα, που είναι η μεγαλύτερη γιορτή στο βουδιστικό θρησκευτικό ημερολόγιο.

Προσπαθώντας να καταλαγιάσει τις αντιδράσεις οργής, ο επικεφαλής του τάγματος απολογήθηκε δημόσια και υποσχέθηκε «μετάνοια». Έξι υψηλόβαθμα μέλη του τάγματος παραιτήθηκαν στον απόηχο των αποκαλύψεων.


Τα τυχερά παιχνίδια είναι παράνομα στη Νότια Κορέα, και επιτρέπονται μονάχα σε καζίνο που φιλοξενούν, πρωτίστως, ξένους επισκέπτες.

Αίσθηση προκαλεί και το χρηματικό ποσό που έπαιξαν οι «γαλήνιοι» μοναχοί, το οποίο «ξεπέρασε το ένα δισεκατομμύριο ουάν (676.600 ευρώ)», σύμφωνα με δηλώσεις ενός ανώτερου στελέχους του Τζόγκυε στο πρακτορείο Reuters.




Πηγή : skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: