Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Μια Δούκισσα απαρνήθηκε τα πάντα για χάρη ενός κοινού θνητού


Μία από τις πλουσιότερες γυναίκες της Ισπανίας, η Δούκισσα της Άλμπα, πρόκειται να απαρνηθεί την προσωπική περιουσία της για να παντρευτεί έναν δημόσιο υπάλληλο, 25 χρόνια νεότερό της.


Στα 85 της η 18η Δούκισσα της 'Αλμπα είναι γνωστή ως Καγιετάνα Φιτζ-Τζέιμς Στούαρτ, αλλά το πλήρες όνομά της είναι Μαρία ντελ Ροσάριο Καγιετάνα Αλφόνσα Βικτόρια Εουχένια Φραντσίσκα Φιτζ-Τζέιμς Στούαρτ ι ντε Σίλβα.

Λέγεται ότι διαθέτει περισσότερους τίτλους ευγενείας από την βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας, ενώ το ακριβές ύψος της περιουσίας της--την οποία, εν μέρει, διαχειρίζεται ίδρυμα--δεν είναι γνωστό. Εκτιμάται ότι κυμαίνεται από 600 ως 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται η El Pa?s.

Η Καγιετάνα έχει έξι παιδιά, τα οποία απέκτησε από τον πρώτο της γάμο με τον αριστοκράτη, Λουίς Μαρτίνες ντε Ιρούχο, που πέθανε το 1972.

Ο μέλλων γαμπρός είναι ο 60χρονος Αλφόνσο Ντίες, υπάλληλος των υπηρεσιών κοινωνικής ασφαλείας.

"Τα παιδιά δεν θέλουν να παντρευτώ, αλλά αλλάζουν συντρόφους πιο συχνά από μένα," παραπονιέται η Καγιετάνα. Πέντε από τα έξι παιδιά της είναι χωρισμένα.

Τελικά όμως η δούκισσα βρήκε λύση: θα κληροδοτήσει την περιουσία της προκαταβολικά στους πέντε γιους και την κόρη της--συμπεριλαμβανομένων των παλατιών, των εκτάσεων και των κτιρίων προς ενοικίαση--ώστε να διασφαλίσει ότι ο Ντίες δεν εποφθαλμιά την περιουσία της, έγραψε η El Pa?s.

Πάντως, η ίδια πιστεύει ότι η αγάπη του Αλφόνσο είναι ειλικρινής. Μέχρι που ο μέλλων γαμπρός υπέγραψε ένα έγγραφο με το οποίο αποποιείται την όποια διεκδίκηση της περιουσίας της. "Το μόνο που θέλει είμαι εγώ," λέει η Καγιετάνα.


Πηγή : Newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: