Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Προσωπικότητα και στάσεις ύπνου


Μελέτες έχουν δείξει ότι από τη στάση που παίρνουμε κατά τη διάρκεια του ύπνου μπορούν να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα για την προσωπικότητα μας.


Εμβρυικη Σταση (Foetus):
Παράθεση:
Οι ανθρωποι που κοιμουνται με αυτην τη σταση ειναι συνηθως σκληροι εξωτερικα αλλα ευαισθητοι συναισθηματικα. Πολλες φορες ντροπαλοι με αλλους στην αρχη καποιας σχεσης (οποιουδηποτε ειδους σχεσης) αλλα ανετοι στην πορεια.

"Τεντωμενη" Σταση (Log):
Παράθεση:
Αυτοι οι ανθρωποι ειναι συνηθως κοινονικοι και τους αρεσει να ανακατευονται με το πληθος. Ειναι πολυ ανοιχτοι με τους ξενους και με καινουρια πραγματα αλλα καμμια φορα αυτο μπορει να αποδειχθει αφελεια.

"Ονειροπόλος" (Yearner):
Παράθεση:
Κυριο χαρακτηριστικο αυτης της στασης ειναι τα απλωμενα χερια μπροστα, οι ανθρωποι που κοιμουνται κατ'αυτον τον τροπο ειναι ναι μεν ανοιχτοι αλλα πολλες φορες αποτομοι στους τροπους και στη συμπεριφορα. Ειναι αυτοι που δε παιρνουν ευκολα αποφασεις αλλα εφοσον την παρουν δεν αλλαζει.

Στρατιώτης (Soldier):
Παράθεση:
Ουσιαστικα ειναι υπνος σε σταση προσοχης. Αυτοι οι ανθρωποι ειναι αρκετα συντηρητικοι και εξαιρετικα χαμηλων τονων. Παρ'ολα αυτά θετουν υψηλα standards και για τους γυρω τους αλλα και για τον εαυτο τους.

"Ελεύθερη Πτώση" (freefall):
Παράθεση:
Κοινως 'μπρουμητα', ειναι η σταση υπνου που μας δειχνει ανθρωπους που ειναι κοινωνικοι αλλα μερικες φορες νευρικοι, μην αντεχοντας κριτικη ή ακρεες καταστασεις.

Αστερίας (starfish):
Παράθεση:
Οι ανθρωποι αυτοι ειναι πολυ ανοιχτοι, ετοιμοι ανα πασα στιγμη να προσφερουν βοηθεια και να ακουσουν τους αλλους χωρις να θελουν να ειναι στο επικεντρο της προσοχης.
Απο αποψης διαταραχης του υπνου και υγειας, η σταση του freefaller ειναι καλη για την πεψη λογω της καλης θεσης του στομαχου ενω η σταση του starfish ειναι αυτη που τις περισσοτερες φορες προκαλει ροχαλητο και ανησυχο υπνο. Επιπλεον μονο ενα 5% των ανθρωπων δεν εχουν σταθερη σταση υπνου ολη τη νυχτα.

----------------------

Οι πιο δημοφιλείς στάσεις κατά τη διάρκεια του ύπνου είναι: το έμβρυο, το κούτσουρο, ο νοσταλγός, ο στρατιώτης, η ελεύθερη πτώση και ο αστερίας. Αναλυτικά:

* Το έμβρυο (41%): Εκείνοι που «κουλουριάζονται» όπως τα έμβρυα περιγράφονται ως σκληροί στο εξωτερικό, αλλά ευαίσθητοι στην καρδιά. Μπορούν να είναι ντροπαλοί όταν συναντούν αρχικά κάποιο, αλλά σύντομα χαλαρώνουν. Αυτό είναι η πιο κοινή θέση ύπνου, με τις γυναίκες να την υιοθετούν πολύ συχνότερα από τους άντρες.

* Το κούτσουρο (15%): Ο κοιμώμενος έχει γείρει στο πλάι με τους δύο βραχίονες να ακουμπούν στα πλευρά. Οι άνθρωποι που προτιμούν τη στάση αυτή είναι ευχάριστοι, κοινωνικοί χαρακτήρες, στους οποίους αρέσει να βρίσκονται μέσα σε πλήθος, και οι οποίοι εμπιστεύονται εύκολα τους ξένους. Από την άλλη πλευρά όμως, μπορούν να γίνουν και πολύ αφελείς.

* Ο νοσταλγός (13%): Πρόκειται για όσους συνηθίζουν κοιμούνται στο πλάι, με τους δύο βραχίονες μπροστά, ελαφρά λυγισμένους. Σύμφωνα με την έρευνα, αυτοί έχουν μια ανοικτή φύση, αλλά μπορούν να είναι φιλύποπτοι ή κυνικοί. Είναι συχνά αναποφάσιστοι, ή αργούν να πάρουν μια απόφαση. Από τη στιγμή όμως που θα το κάνουν, είναι μάλλον απίθανο να την αλλάξουν ποτέ.

* Ο στρατιώτης (8%): Η λέξη αυτή περιγράφει όσους κοιμούνται με την πλάτη στο κρεβάτι, και με τα δύο χέρια να ακουμπούν τα πλευρά. Στην περίπτωση αυτή, έχουμε να κάνουμε με γενικά ήρεμους και συγκρατημένους χαρακτήρες. Δεν συμπαθούν μια αναστάτωση, αλλά θέτουν για τον εαυτό τους και για τους γύρω τους υψηλά πρότυπα.

* Η ελεύθερη πτώση (7%): Να βρεθεί στο μέτωπό σας με τα χέρια σας γύρω από το μαξιλάρι, και το ύψος πίεσης σας γύρισε σε μια πλευρά. Αυτοί είναι συχνά κοινωνικοί και παράτολμοι άνθρωποι, αλλά μπορούν να γίνουν και αρκετά νευρικοί. Από την άλλη πλευρά, συχνά είναι επιφανειακοί και δεν συμπαθούν την κριτική.

* Αστερίας (5%): Αυτή η στάση επίσης θέτει την πλάτη πάνω στο στρώμα, με τα δύο χέρια τοποθετημένα προς το μαξιλάρι και τους αγκώνες λυγισμένους. Αυτοί οι τύποι είναι πολύ καλοί φίλοι, καθώς είναι πάντα έτοιμοι να ακούσουν τους άλλους, και να προσφέρουν συμβουλές όταν απαιτείται. Γενικά δεν συμπαθούν να είναι στο επίκεντρο της προσοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: