Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Πόσο παχαίνουν τα νηστίσιμα φαγητά;


Πολλοί είναι οι μύθοι γύρω από τα νηστίσιμα φαγητά. Πολλά που φαινομενικά είναι «αθώα» στην πραγματικότητα μας παχαίνουν, και πολλά που μας φαίνονται παχυντικά, δεν είναι και τόσο πολύ τελικά!



Ξεκινάμε με τις γαρίδες των οποίων τη χοληστερόλη δεν πρέπει να τη φοβόμαστε. Χαρακτηριστικό, είναι πως ένα αυγό έχει πολλές περισσότερες!

Επίσης, οι γαρίδες έχουν τα καλά, Ω3 λιπαρά που βοηθούν τα τριγλυκερίδια, ενώ είναι μια τροφή που πρέπει να υπάρχει στο διαιτολόγιο ακόμα και τις μη νηστίσιμες μέρες!

Ο επόμενος μύθος έχει να κάνει με το χαλβά και το σουσάμι. Το σουσάμι είναι πολύ θρεπτικό γιατί έχει πολύ ασβέστιο (ταχίνι, παστέλι) αλλά μόνο 60 γρ. χαλβά, μας δίνουν 300 θερμίδες!Γι΄αυτό, χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην ποσότητα που θα καταναλώσουμε!

Το χταπόδι από την άλλη, μας δίνει πάρα πολύ σίδηρο. 100 γραμμάρια από ένα πλοκάμι, μας δίνει το 50% του σιδήρου που χρειαζόμαστε.Επίσης, έχει πενταπλάσια ποσότητα, ακόμα και από το κόκκινο κρέας , ενώ είναι πολύ χαμηλό σε θερμίδες!Μάλιστα μας δίνει και τη Βιταμίνη Β12, που δεν τη βρίσκουμε εύκολα!

Όσο για το παξιμάδι; προσέξτε γιατί… παχαίνει πολύ! 60-70 γρ. μας δίνουν 300 θερμίδες! Ένα παξιμάδι, ισούται με 4 φέτες ψωμί!


Δεν υπάρχουν σχόλια: