Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Το καλύτερο ρετρό! Πως θα ήταν το Google ως BBS στο DOS…


BBS… DOS… Έχω αποδεχτεί ότι γερνάω, οπότε μάλλον πρέπει να εξηγήσω τα παραπάνω για όσους γνώρισαν τους υπολογιστές μέσω των Windows 95 ή αργότερα. BBS σημαίνει Bulletin Board System και ήταν η πρώτη μορφή του social networking.
Διάφοροι τύποι έγραφαν τα μηνύματα τους σε μία online βάση δεδομένων, και άλλοι τύποι τους απαντούσαν αργότερα. Μόνο κείμενο παρακαλώ, μόνο από σταθερό υπολογιστή, και φυσικά μόνο από dialup modem, που πετύχαινε ταχύτητες σύνδεσης σε ολιγοψήφιες τιμές bps (ναι, σκέτο bps).


DOS σημαίνει Disk Operating System και ήταν το τυπικό λειτουργικό σύστημα της εποχής, με το περιβάλλον εργασίας… σε text mode φυσικά. Ωραία, τώρα που διευκρινίσαμε όλα αυτά, μπορείτε να φανταστείτε πως θα ήταν το Google αν υπήρχε εκείνη την εποχή. Αν δεν μπορείτε, τότε απλά δείτε τη μετατροπή του Google που έκανε ο προγραμματιστής Norbert Landsteiner, χρησιμοποιώντας κώδικα HTML και javascript. Μάλιστα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε κιόλας για να κάνετε αναζήτηση θεμάτων! Για να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νέοι…


Πηγή : digitallife.gr

1 σχόλιο:

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ είπε...

ΜΙΣΘΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ