Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Θα κατασκευάσουν το πρώτο αληθινό Enterprise;


Αναμφίβολα, το Star Trek αποτελεί ένα από τα πιο επιτυχημένα franchise με το φανατικό του κοινό να το ακολουθεί για σχεδόν 50 χρόνια ζωής είτε στη μικρή και μεγάλη οθόνη είτε στα βιβλία, κόμικς και παιχνίδια που κυκλοφορούν κι είναι βασισμένα στη σειρά.


Τώρα ένας ορκισμένος θαυμαστής του και μηχανικός συστημάτων στο επάγγελμα, πρότεινε να δώσουν σάρκα κι οστά και να χτίσουν το πρώτο πραγματικό Enterprise, προκειμένου η ανθρωπότητα να μπορέσει να ανακαλύψει τα μυστικά του διαστήματος.

Το project ονομάζεται "BuildtheEnterprise" και σύμφωνα με τον εμπνευστή του, το διαστημόπλοιο θα χρησιμοποιεί πυρηνικές γεννήτριες για να μπορεί να μεταφέρει τους επιβάτες του στη Σελήνη σε 3 ημέρες και στον Άρη σε 90 ημέρες.



Κι αν στην ομώνυμη σειρά Enterprise όλα διαδραματίζονταν στο 2150, στην πραγματικότητα απ' ότι φαίνεται δε θα χρειαστεί να περιμένουμε τόσο πολύ για να το ζήσουμε, αφού υπολογίζεται ότι σε περίπου είκοσι χρόνια από τώρα θα είναι έτοιμο το Enterprise για το παρθενικό του ταξίδι.

Βέβαια, θα χρειαστούν πολλές τροποποιήσεις, ώστε το Enterprise να είναι συμβατό με την τεχνολογία του 21ου αιώνα.

Κλείνοντας, να πούμε ότι το σκάφος θα είναι εξοπλισμένο με πάρα πολλούς αισθητήρες, προκειμένου να αντιλαμβάνεται έγκαιρα οτιδήποτε μπορεί να συναντήσει στο διάστημα, ενώ θα υπάρχει η υποδομή για την αποβίβαση σε άλλους πλανήτες κι επιβίβαση πάλι στο σκάφος.

Το μόνο που μένει να δούμε είναι εάν το όραμά του θα πάρει τελικά σάρκα κι οστά.


Πηγή : e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: