Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Ισπανία: Παρακαλούμε μην κερδίσετε τη Eurovision, δεν υπάρχουν χρήματα


Η τραγουδίστρια που εκπροσωπεί την Ισπανία στην Eurovision, Παστόρα Σολέρ, παραδέχτηκε ότι, εάν κερδίσει, η χώρα της θα δυσκολευτεί πολύ προκειμένου να φιλοξενήσει τον διαγωνισμό το επόμενο έτος.



«Εάν κερδίζαμε νομίζω πως θα ήταν αδύνατο να διοργανώσουμε τον επόμενο διαγωνισμό, επειδή κοστίζει τόσα πολλά χρήματα», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Σολέρ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ABC Punto Radio.

«Πιστεύω ότι δεν είναι η [κατάλληλη] στιγμή, ούτε για την Ισπανία ούτε για το ισπανικό κοινό, να κερδίσουμε τον διαγωνισμό», προσέθεσε η κ. Σολέρ, σύμφωνα με πληροφορίες του γαλλικού πρακτορείου AFP.

Την ίδια άποψη φαίνεται πως έχουν και οι τηλεσκηνοθέτες του δημόσιου τηλεοπτικού σταθμού TVE, που θα μεταδώσει τον διαγωνισμό. «Παρακαλούμε μην κερδίσεις », της είπαν αστειευόμενοι όταν τη συνάντησαν.

Η Μαδρίτη έχει επιβάλει μεγάλες περικοπές στον προϋπολογισμό της ισπανική δημόσιας τηλεόρασης, στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Η τελευταία νίκη της ιβηρικής χώρας στη Eurovision χρονολογείται από το 1969. Η νικήτρια χώρα συνηθίζεται να διοργανώνει το διαγωνισμό τη χρονιά αφότου κερδίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: